הסתכלות בתמונת אשה שאינה צנועה

שאלה:

שלום לרבנים המשיבים,

יש לנו בבית אלבום עם תמונות של המשפחה…
בחלק מהתמונות יש נשים מבוגרות עם חולצה קצרהצוורון קצת פתוח וכד'… (לא מדובר בדברים שאמורים לגרום הרהור)
רציתי לדעת האם יש בעיה לראות תמונות שכאלו? אם כן מה הגדר שבו זה כבר כן יהיה בעיה?

בתודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

ההסתכלות בתמונה של אשה שאינה צנועה לגמרי אסורה רק משום הרהור, לכן, ככל ובמידה שאין חשש כזה [?], אין אסיור.

מקורות:

שו"ת שלמת יוסף [לגאון הרוגאצ'ובי] סי' כב, שו"ת באר משה ח"ד סי' קמז. וראה עוד ארחות רבינו ח"ג עמ' צה, שו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' יא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. את מה שהרוגאצ'ובי כתב ראיתי, והדברים לא ממש ברורים כי אמר בקצרה ממש שבעניין הסתכלות ב"צורה בדויה" אין חשש כי זה רק תמונה…
    מה הכוונה צורה בדויה? האם לא הכוונה לפסל אישה או תמונה של צורת אישה ללא תווי פנים וכד' של אישה שלא צנוע?
    את מה שאמרו בשו"ת באר משה, ארחות רבינו ושו"ת מנחת יצחק לא ראיתי ואין לי אפשרות כרגע לראות
    תוכלו לומר לי בקצרה מה נאמר שם?

    תודה רבה מראש.

  2. הבאר משה מבין את השלמת יוסף שהנקודה היא אשה שמכירה ואז יש יותר חשש הרהור לאשה שאינו מכירה, ולא מצד שזה כלל לא תמונה מדוייקת של אשה, בכל מקרה תמיד יש לחשוש להרהור.