גיור בלי קבלת מצוות

שאלה:

כבוד הרב שלום,
רציתי לשאול האם אדם שעבר בגיל 21 גיור לחומרא נחשב שהוא גר או שהוא היה יהודי עם ספק יהדות ולכן עבר גיור לחומרא.
אני שואלת כיוון שאדם שבעבר היה גוי וכבר גיור מחוייב למיטב הבנתי לשמור תורה ומצוות.אחרת הוא לא יקרא יהודי. ואדם יהודי שעבר גיור לחומרא(בגיל 21 עשה ברית מילה) האם כאשר הוא לא ישמור תורה ומצוות לעיתים , האם במצב כזה הוא יקרא גוי או שחל עליו הכלל שיהודי נשאר יהודי גם אם לעיתים קורה מצב שהוא יורד ברוחניות ולא שומר תורה ומצוות.

תשובה:

שלום וברכה

אסביר את הענין: גיור ללא קבלת מצוות הוא כלום. לא משנה אם זה גיור גמור או גיור לחומרא, בכל מקרה גיור כזה הוא חסר משמעות, ונשאר המצב הקודם, ספק גר או ודאי גוי, לא משנה, הגיור, כשם שהוא כולל מילה [או הטפת דם ברית] וטבילה, כך הוא כולל קבלת מצוות שהיא עיקר הגיור. אלא שאם אדם קיבל שמירת מצוות בעת הגיור, ורק אחר כך הוא התחרט, ירד מהדרך, הושפע מחברה רעה וכדומה, אז הוא יהודי גמור, כיון שבשעת הגיור היתה קבלת מצוות, וגם כלל זה תקף הן בגיור גמור הן בגיור לחומרא, כך שבעצם אין הבדל בשום מקרה בענין זה. בכל מקרה, לגבי התייחסות לאדם זה יש לפנות לייעוץ בבית הדין שגיירו, להבין מה היה לפניהם, אני מניח שאם הם יראי שמים הם טרחו לברר שהוא מקבל על עצמו עול מצוות…