שמירת סוד "סתמי"/חיובי

שאלה:

שלום אם חבר מבקש ממני לא לספר משהו לגביו , משהו רע, אז אם אני מספר אני עובר על איסור לשון הרע , וגם על אהבת לרעך כמוך נכון?
מה לגבי אם החבר מבקש ממני לא לספר משהו טוב שקרה לו? או לא לספר משהו סתמי כי ככה בא לו -שלא אספר, למשל לצורך הדוגמא, הוא קנה קולה והוא מבקש ממני לא לספר, האם משהו סתמי כזה מחייב אותי? ואם כן- על איזה איסור אני עובר בלספר משהו סתמי?

תשובה:

הפסוק אומר הולך רכיל מגלה סוד, כלומר זה לא לשון הרע אבל כן רכילות, לגלות דברים אישיים של אדם שהוא מבקש או מעניין שלא יגלו אותם. אינני יודע מה זה דבר סתמי, אם הוא מבקש סימן שלא נוח לו בגילוי מאיזו שהיא סיבה, וזה מצער אותו שמספרים…

שבת שלום.