להצטלם לאחר קבלת שבת על ידי יהודי שלא קיבל שבת

שאלה:

האם מותר להכנס לתמונה משפחתית לאחר שקיבל שבת (עוד לא היה שקיעה)?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהן עדיין לא קיבלו שבת, והאיסור נעשה על ידי המצלם ולא על ידי המצטלם – מותר. בשבת עצמה לצלם על ידי גוי אסור, משום שאסור ליהנות ממעשה של גוי הנעשה בשבת עבור הישראל, וגם משום שנראה כשלוחו, אבל כאן אין בעיה זו.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה זה שונה ממה שדנו הפוסקים ללכת ליד מצלמות אבטחה שאם זה נח לי אסור, מפני שאני מצלם את עצמי, וא"כ גם כאן אני מכניס את עצמי לתמונה

  2. כאן אתה לא יוצר שום שינוי אתה המצב הקיים ואז הוא לוחץ ומצלם, שם הפוך, יש מצלמה ועל ידי שאתה עובר שם היא מצלמת אותך, כלומר אתה יוצר את הצילום שלך בתזוזה שלך.