הלוואה בריבית לצורך לימודים

שאלה:

האם התר עסקה חל על מטלטלים ,האם לקחת כסף למחיה בשביל לימודים למקצוע עסקי זה נכלל בהתר עסקה, כי אאפשר להגיע למקצוע עסקי בלי לשלם על מחיה עד אז(אין דירה)

תשובה:

שלום וברכה,

היתא עסקה לא חל על מטלטלים, מטלטלים אינם עסק, בשונה מדירה שמקובל לקחת הלוואה ולמשכן דירה, והדירה לרוב רק מתייקרת.

מותר להסתמך על היתר עסקה כדי לשלם ללימודי מקצוע, אבל למחיה אסור. אם אתה משלם עבור הלימודים מותר לך לקחת הלוואה לצורך מחיה וכאילו הכסף של הלימודים הם כספי ההלוואה. ישנה גם אשפרות שאתה לוקח הלוואה ואתה משתף את המלווה בעסק שתפתח, ומאחר ומטרת ההלוואה שתוכל להשקיע בלימודים והקמת עסק, ואז תוכל לסמוך על ההיתר עסקה למרות שמטרת ההלוואה לא נכנסת לעסק אלא למחיה כדי שתוכל להקים עסקה, אם אתה משתף אותו בעסקה.

בהצלחה.