נר חנוכה מאוחר בלילה

שאלה:

אני עובד בשעות אחר הצהריים והלילה עד תשע וחצי או עד אחד עשרה ( תלוי באיזה יום ) במקום מרוחק מהבית האם אני צריך לשלם כסף למונית ולנסוע הלוך וחזור בשביל להדליק נר חנוכה בצאת הכוכבים או שאפשר להדליק בלילה בסיום העבודה ?

תשובה:

אם יש לך מישהו שיכול להדליק עבורך בביתך בשליחותך בזמן זה עדיף, ותשתדל לשמוע את הברכות בסמיכות למקום העבודה, אם אין מישהו כזה, תדליק כשאתה חוזר הביתה, אבל תדאג שיהיה מי שיראה את ההדלקה [ב9:30 עוד יש עוברים ושבים, ב11:00 זה כבר תלוי בכל מקום לפי ענינו]. ראה משנה ברורה סו"ס תרעב.

חנוכה שמח.