החזר כספי עבור נסיעות

שאלה:

שלום כבוד הרב

יש לי 2 שאלות:
1. אני עושה התנדבות מסויימת ומחזירים לי כסף עבור נסיעות. מצאתי טרמפ עם מישהי שמגיעה בדיוק לאיפה שאני צריכה. רציתי לשאול האם עליי להציע למי שאני נוסעת איתה שאעביר לה את הכסף שאני מקבלת על הנסיעות? כי לא נעים לי שאני לא מוציאה אותו על אוטובוס.. (אני סטודנטית והיא מרצה)

דבר שני – אני לומדת לתואר ויש לי חברה שלומדת אותו דבר והעבירה לי את כל התרגילים שלה משנה שעברה. האם זה בסדר שאעזר בתרגילים שלה? ומה שאני לא מבינה אפילו אעתיק.. או שזה רמאות?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

1. הכסף שמשלמים לך על דמי נסיעות שייך לך, ואת יכולה לעשות בו כרצונך ואם את לא משלמת דמי נסיעות מותר לך לקחת את הכסף לעצמך.

את לא חייבת להציע את הכסף למי שאת נוסעת איתה, ואם היא לוקחת אותך ולא מבקשת תשלום את לא חייבת לשלם לה – למרות שיש לך מימון עבור הנסיעות.

2. תרגול מתרגילים של שנה שעברה לא נחשב העתקה במבחן, יתכן מאוד שהשנה המבחן יהיה שאלות אחרות מהתרגילים שהיו בשנה שעברה, ולכן אין מניעה להתרגל מתרגילים אלו.

בהצלחה.