כוונת שמע ישראל

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א
מה פירוש אלוהינו (תקיף בעל היכולת כולם. )

וגם מה פירוש ב"אחד"
אחד יחיד ומיוחד?
זכה למצוות

תשובה:

אלוקינו הפירוש הוא שכל כוחות הטבע, כל מה שמתרחש בעולם הכל מונהג ונעשה על ידו. כל מה שנראה לנו ככוחות עצמאים שמש ירח חורף קיץ חזק חלש מלמות וכו', הכל הוא וממנו.

אחד הפירוש הוא שבורא העולם הוא המציאות המוכרחת היחידה, הוא נצחי ומציאות מוחלט ואנחנו בסך הכל ברואיו שברגע אחד יכולים להעלם, אם רק יסתיר פניו מאיתנו ואיננו מציאות מוכרחת כלל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה ןמה פירוש מיוחד?
    אחד?
    יחיד?

    זה לא אותו דבר נכון? זה מעין משחק מילים?

    תודה רבה לכבוד הרב רוצעיל לכוין לכתחילה.
    כמו שמספור על הרב מרן גדול הדור רבי יוסף שלום עלישיב בספר גדולה שמושה.
    שהיה ממש מזיע בכוונות התפילה? זכה למצוות

  2. אחד ויחיד הכוונה שהוא גם מציאות יחידה מוכרחת – יחיד, וגם עם כל הנהגותיו השונות הכל אחד, ואין שתי רשויות חלילה. אינני יודע מה הדגש מיוחד ומי כתבו.