תפילת לרפואת בעל חיים

שאלה:

שלום רציתי בבקשה לשאול האם אפשר להזכיר בתפילת רופא חולים בשמונה עשרה , בקשה לרפואת כלב, בין השאר כי כתוב "בתוך שאר חולי עמך ישראל…"..
תודה.

תשובה:

אין להזכיר בעל חי חולה באמצע התפילה, חולי עמך בית ישראל זה אלו שאכן מבני עמך, הכלב אינו מבני עמנו… הוא אינו יהודי. הוא בסדר גמור, ומציאותו מסייעת להרבה אנשים וכו', אבל הוא לא יהודי… אפשר להתפלל עליו לאחר התפילה.

רפואה שלמה.