מים של נטילת שחרית

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
בני בחור עם צרכים מיוחדים, שהוא נוטל ידיים בבוקר בכיור לפעמים מטפטים מי הנטילה על הרצפה הוא לא שם לב וגם כי קצת חשוך, יצא לי לדרוך על מים אלו בטעות (וגם אנשים אחרים), האם יש בכך סכנה ויש לחשוש על כך שדרכתי? מה לעשות? תודה.

תשובה:

לכתחילה נזהרים שלא לדרוך על מי הנטילה כמבואר בשו"ע בסימן ד', ולכן יש להשתדל לחנך אותו שלא יטפטף על הריצפה, אבל אם קרה זה בסדר, וכי מי נתן לכם תפקיד מיוחד ונעלה זה לגדל ילד בעל נשמה גבוהה זו אם לא אבינו שבשמים… וכי יעלה על הדעת שיבוא נזק חלילה על ידי כך? בודאי שרק שכר גדול בשמים! אם ראיתם שיש שם טיפות כאלו, תשתדלו לנגב.

ברכה והצלחה וחנוכה שמח.