מחשבות

שאלה:

שלום כבוד הרב.
האם יש משמעות לכל מני תנאים שאדם עושה במחשבה?
כמו ״אם אעשה כך אז יקרה כך וכך..״.
ואני לא מדבר על דברים גשמיים אלא על תוצאות רוחניות. למשל אדם שחלילה חושב לעצמו: אם הוא לא יעמוד בנסיון הזה והזה , אז ינקו לו מהזכויות שלו (אע״פ שבחזל רשום שאין עבירה מכבה מצווה). או דברים בסגנון.
אבקש מחילה מהרב אני יודע שזו שאלה מוזרה, אך הנושא הזה קצת מטריד אותי
(החשש הוא שזה אולי יחשב חלילה כמו גילוי דעת שעושים לכל מני דברים).
תודה רבה וחג שמח! אני מעריך מאוד את העזרה ומברך את כל הרבנים כאן בכל טוב.

תשובה:

אין שום משמעות, בכלל מחשבות לא רצוניות הם כלום.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב.
    רציתי לשאול האם התנאים לא נעשים במחשבה טורדנית אלא האדם מעצמו חושב (אני מתכוון למחשבה שאדם אומר שלמשל אם יעבור על עבירה פלונית אז ינקו לו מהזכויות שלו)
    האם יש לזה משמעות? או בגלל שחזל כבר אמרו שאין עבירה מכבה מצווה אין בזה כלום.