ייחוד עם פרוץ כשבעלה בעיר

שאלה:

שלום,
1. ביקרו אצלנו שני טכנאים להתקנת סורגים, ואשתי הייתה באותה העת בבית, זה היה בשעות הבוקר, והדלת הראשית הייתה סגורה ( לא נעולה ) , אינני יודע אם אנשים אלו יראי שמיים . במידה ולא , והם נחשבים פרוצים, האם יש איסור להתייחד עמם ( יש לציין שבעלה היה בעיר באותה העת) .

2 . הלכות חנוכה- כאשר עמדתי להדליק את החנוכיה היום בתי הקטנה הזיזה את בית המנורה , ונשפך מעט שמן שהיה בקנקנים ונספג בשרוול החולצה, האם יש בעיה לכבס את החולצה , מצד שמן שהוקצה למצוותו?
מה עושים במקרה זה.
תודה

תשובה:

1. אף שסבר הר"ש אלגזי בס' תאוה לנפש שהיתר בעחה בעיר אינו מועיל באדם פרוץ, העיקר להלכה אינו כן, אלא כדעת החיד"א שהיתר זה קיים גם בכהאי גוונא, וכרניטת דברי השו"ע בסי' כב, וראה אריכות דברים בזה בס' אוצר הפוסקים שם ס"ק לא.

2. אין כל בעיה לכבס את החוצה.

חנוכה שמח.