הנאה מימי אידיהם

שאלה:

לכבודם שלום,

עובד בחברה בחו"ל שעמיתיו מקבלים שי ל"חג" של נוצרים סביב חנוכה רשאי להשתמש בכסף/תלוש?

והאם משנה
א. מצב העובד הכלכלי
ב. שאין עליו לעשות פעולה מיוחדת לקבלת ההטבה
ג. אם מודגש שהמטרה היא הכנה לימי אידיהם (קניית מתנות ליום המולד)
ד. אם מודגש שהסיבה היא אותו יום המולד (קצת שונה. מדובר בהטבה נפרדת)
ה. כיתוב וכו' ע"ג תלוש וכו' שמזהה אותו עם ימי אידיהם

אם מותר ליהנות מזה, יש לשאול
ו. היש קידוש ה' בסירוב מופגן לקבל?
ז. מדרכי שלום דווקא לקבל במופגן?
ח. עדיף להצניע קבלה ושימוש?

ייתכן שידברו על הנושא בין העובדים.

תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה כל סיבה שלא לקבל את הכסף, אין לזה קשר עם עבודה זרה וכדומה, זה חלק מתנאי העבודה לקבל מתנות בהזדמנויות מיוחדות כאשר מטבע הדברים כרגע זה לרגל חג המולד או לרגל השנה החדשה, לפי סגנון המדינה ואנשיה. אין לזה קשר ממשי עם החג עצמו, ולא ניתן חפץ של עבודה זרה וכדומה, זה פשוט עוד סעיף מסויים של הסכם העבודה.