עבודה זרה בפאה נכרית

שאלה:

אם פאנית שמוכרת פאות אומרת לי שהסוכנים שלה גוזרים את השיער בעצמם, אני יכולה לסמוך עליה שהשיער ממקור כשר או שצריך הכשר לכך?

תשובה:

שלום וברכה

אם היא יראת שמים הרי ההלכה היא שעד אחד נאמן באיסורים ואפילו אשה ואם כן היא נאמנת. כמו כן עצם הצורך בהכשר לפאה נכרית אינו כה חד משמעי, רבים סבורים שכלל אין חשש עבודה זרה בפאות נכריות, משום שהשיער הנגזר במקדשי הודו אינו עבודה זרה, אלא זהו אקט מסויים של הכנעה והשפלה שהם עושים לפני כניסתם לאליל, וכן רוב השיער בעולם אינו משם, ובדרך כלל לפחות לגבי הפאות קאסטם היקרות השיער אינו מעובד כל כך ולכן השיער ההודי אינו מתאים לכך.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני יודעת את רמת היראת שמים שלה, אך נדמה כי היא מקפידה להביא שיער איכותי, והיא מרגישה לי אמינה לגבי תחום הפאות, האם אני יכולה לרכוש ממנה?
    (בהסתמך על זה שצריך לדעת שמקור השיער כשר)