ספק בשרי במעדניה

שאלה:

שלום ישנה מעדניה שכאשר ביררתי אצלם לגבי לביבות לחנוכה- האם הם בשריות או פרווה, הם אמרו לי שספק בשרי מכיוון שהצ'יפסר של הלביבות והצ'יפסר של הבשר צמודים וספק אם ניתזו פרורים/שמן מזה לזה. כיצד לנהוג בלביבות מבחינת המתנה לפני חלבי,
חנוכה שמח!

תשובה:

שלום וברכה

אין לאכול יחד עם חלבי אבל אין צורך להמתין שש שעות. דומה הדבר לדברי הש"ך בסו"ס פז לגבי שימוש פרווה בכלי שקצת מלוכלך ברוטב בשר שאין צורך בהמתנה ש שעות כיון שאין כוונה לאכול בשרי.