נר מטפטף

שאלה:

בס"ד
חנוכה שמח
הדלקתי את נר שלי של חנוכה היום ואחת הכוסיות כנראה סדוקה וכל כמה שניות טיפת שמן מטפטפת ממנה למגש, מה ניתן לעשות? לשים מתחת כוסית אחרת ולהשתמש בשמן הזה להדלקה מחר? והאם ניתן להוסיף עוד שמן לכוסית עכשיו כשהנר דלוק כדי להאריך את זמן הדליקה של הנר ?

תשובה:

במידה וזה יכול לדלוק חצי שעה אין צורך לעשות כלום, רק תזהרי שלא יתלכלך שם האיזור… אם לא יכול כך לדלוק תוסיפי שמן.

חנוכה שמח.