נר חנוכה לדיירי הבנין ממול

שאלה:

אני גר בחו"ל במקום שרובו יהודים ויש לי אפשרות להדליק נר חנוכה בחלון שלא פונה אל הרחוב אלא היחידים שרואים אותו הם דיירי הבתים הסמוכים ואין לי חלון אחר , האם צריך להדליק בחלון בדווקא או שבחו"ל מדליקים בתוך הבית גם בכהאי גוונא ?

תשובה:

ידועה דעת הגר"ש וואזנר בזה שפריסום הנס לבנינים ממול הוא גם נחשב כפירסום לבני רשות הרבים, ועל פי זה הורה שגם מי שגר למעלה מעשרים אמה יכול להדליק בחלון ולסמוך על כך שדיירי הבנין מולו רואים את הנרות, וכך גם במקרה שלך.