לבקש מאבא עזרה לרכישת משחק

שאלה:

אמרתי לאבי שיש משחק שעולה 1000 ש"ח ושיתן לי במתנה עבור נכדיו והוא הסכים ואף דרש שאבקש הנחה בחנות.
אך למעשה המשחק עולה 2000 ש"ח,אבי ישלם 1000 ואני 1000 מבלי שאבי ידע שאני גם שילמתי.
חשבתי לעצמי שאם אגיד לו שהמשחק עולה 1000 ש"ח הסיכוי שאבי יעזור לי יגדל מאד,ואכן צדקתי.
האם מותר לי לקנות כרגע את המשחק ב2000 ש"ח(אבי הביא לי 1000 ש"ח ואני אשלם עוד 1000) או שיש פה גזל מאבי?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקבל עזרה חלקית מאביך עבור משחקים לילדים, ואין בכך חשש גזל, כיון שאתה קונה בכל הכסף שאביך נותן, ומותר לך להוסיף מעצמך עבור המשחק.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם גם אם היה יודע היה מתנגד שתקני את המשחק, אבל זה לא נחשב לגזל אם לא יודע הוא משלם עבור רכישת משחק וזכותך לקנות בכסף ולהוסיף עליו עוד ולרכוש את המשחק.