זמן הדלקת נרות חנוכה – הבעל בעבודה

שאלה:

שלום וברכה,
אשמח להתייעץ לגביי הדלקת נרות חנוכה, יש לי כמה שאלות:
1. בעלי עובד מחר עד השעה 7 בערב, כך שרק שיחזור יוכל להדליק נרות חנוכה בבית, האם יש בכך בעיה? האם עדיף שאני (אשתו) אדליק בצאת הכוכבים?
2. בשבת הקרובה נתארח בע"ה אצל הוריו של בעלי שגרים בקריית שמונה (אנחנו ירושלמים) משפחתו אינה שומרת מצוות אך כן מדליקים נרות חנוכה:
א. בערב שבת אביו ידליק נרות חנוכה, האם על בעלי להדליק גם הוא נרות בנוסף? או שנצא ידי חובה בהדלקה של חמי כי הוא בעל הבית?
ב. במוצאי שבת גם כן ידליק חמי נרות חנוכה, האם כשנחזור בע"ה לירושלים נצטרך להדליק חנוכיה גם בביתנו?

תודה מראש,
חנוכה מלא אור ניסים ונפלאות בע"ה!

תשובה:

שלום וברכה

א. עדיף שאת תדליקי בשליחותו בזמן המיועד, והוא ישמע את הברכות במקום עבודתו ממישהו שמדליק בסמיכות מקום, אם יוכל. אבל אם זה יגרם לו עגמת נפש, תמתינו לשעה 7:00.

ב. 1. אם הוא מחלל שבת בפרהסיה תכוונו שלא לצאת ידי חובה בהדלקתו ותדליקו חנוכיה נוספת.

2. תכוונו שלא לצאת ידי חובה ותדליקו בברכה בבית.