ברכה מרב

שאלה:

האם כל הברכות של הרבנים הגדולים מתגשמות? איך רב יודע האם "מגיע" לאדם שיברך אותו שהרי המחסור הוא מאלוקים אז למה להתערב בניהול העולם ע"י אלוקים?

תשובה:

ברכה היא תפילה. אין כל ערובה שמה שהרב מברך אכן יתקיים, כי הרב צא יודע מה הק"ב מתכנן לנו, אלא שיש הרבה דברים טובים שיכולים לבוא ובאים על ידי תפילה, ותפילה של אדם גדול בודאי מתקבלת יותר משל אדם פשוט.