בירך על הנר בבית אמו אם חוזר ומברך בביתו?

שאלה:

מי שהדליק נר חנוכה לאימו הזקנה בביתה וחזר לביתו. האם צריך להדליק בברכה בביתו?

תשובה:

מצות נר חנוכה מתקיימת רק בבית בו גרים, מה השלדיק אצל אמו זו המצוה שלה אבל אין בזה שום קיום מצוה מבחינתו וצריך לחזור ולהדליק בברכה. אלא שלגבי ברכת שעשה ניסים מברך בבית רק אם יש שם מישהו שלא שמע ברכה זו עדיין, כי ברכה זו אינה על הנר אלא על הנס ובה כן יוצא בברכה שבירך בבית אמו.

מקורות:

שו"ת התעוררות תשובה או"ח סי' קג.