שימוש בפתילים שטולטלו בשבת באיסור לטלית גדול

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה וחג חנוכה שמח ,
אבקש לשאול את כבוד הרב שאלה בעניין שימוש בפתילות לטלית גדול .
לפני זמן מה התארחנו אצל הורי אשתי לשבת , הם שמו לב שהטלית גדול שלי שעברה כיבוס שינתה מצורתה ומיופיה .
חמי שיחיה קנה לי טלית גדול חדשה מצמר ונתן לי אותה במתנה .
לאחר זמן שוב היינו בשבת אצלם והוא ביקש ממני למדוד אם המידה טובה ,ידעתי שבשקית בה הטלית יש גם פתילות לא מחוברות לכנפות הטלית כי בקשתי להטיל הציציות בעבודת יד לשם מצווה .
ניסיתי להתחמק מלמדוד את הטלית בשבת , גם כי לא הייתי בטוח שזה בסדר למדוד מידה על הגוף ( כמכין משבת לחול במידה וצריך להחליף המידה ) וגם משום שהפתילות עבודת יד לא היו מחוברות לכנפות הטלית( היו מחוברות פתילות מכונה שאותן אני מעוניין להחליף בעבודת יד לשם המצווה ) .
יצא שהמידה לא הייתה טובה ומה שמדדתי בשבת אכן הוחלף למידה גדולה יותר ,אך הפתילות שכוונתי הייתה להשתמש בהן לשם מצווה ובעבודת יד טולטלו בשבת בשקית והן נשארו כמו שהיו – אותן לא החליף .
שאלתי-האם ראוי להשתמש בפתילות אלו לשם מצוות ציצית , האם הן מוקצה בשבת ?
אני מרגיש לא נח עם זה …חשבתי לרכוש חדשות ואותן הפתילות שטולטלו בשבת להשתמש לטלית קטן .

תודה על הכל וחנוכה שמח , תזכו לשנים רבות נעימות וטובות .

תשובה:

אין כל בעיה להשתמש בפתילים הללו, אין כל קשר בין האיסור שנעשה בטלטולן לבין השימוש בהן.

ברכה והצלחה.

[להבא, ולא רק במקרה הזה, לא צריך להתבייש, אומרים ברור, יש כאן בשקית מוקצה ולכן עדיף שנמדוד בעזרת ה' במוצאי שבת. כשמדברים ברור כולם מבינים ואדרבה זה גורם פחות עלבון, הוא הרי לא נביא…].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לרב על התגובה
    אך האם העובדה שחמי ידע שהפתילים בשקית ובכל זאת טילטל משנה את תשובת הרב ?
    אני מתכוון להבדל שבין שוגג למזיד ..?