סיר חלבי על אינדוקציה בשרית

שאלה:

הבן שלי הרתיח מים בסיר חלבי על אינדוקציה בשרית שהיו עליה נוזלים בשריים מאותו היום, האם הסיר נטרף? תודה רבה

תשובה:

מגע יבש בין הכיריים לסיר אינו מפליט ומבליע כלל, והסיר כשר. אם היו שאריות רוטב בשרי על מקום עמידת הסיר, או שגלש שם בשר באותו היום וגם עתה המים גלשו מהסיר ונגעו בתחתיתו, יש להכשיר את הסיר, אבל אין לחשוש שכך אירע, זה נדיר יחסית.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. נראה לי שכבוד תורתו צריך לבדוק הנוסח של תשובה זו, כי משהו פה לא מסתדר בכלל. וד"ל. (ולכאורה צריך לדעת אם הסיר חלבי בן יומו שאז פשיטא שנאסר הסיר).