נר חנוכה במקום אכילה ארעי

שאלה:

צהריים טובים,
מי שמתארח בחנוכה אצל אחרים, אבל אוכל במקום אחר- איפה ידליק נר חנוכה?

תשובה:

שלום וברכה

כדאי לפרט יותר במה מדובר, ככלל, מה שדנו אם מקום אכילה עיקר או מקום שינה, הוא רק במקום שמיועד לאכילה באופן קבוע, אבל מה שאדם מתארח אצל חברו באופן אקראי לאכילה אינו נחשב כלום לגבי נרות, והמקום בו הוא ישן באותו שבוע ודאי עיקר, אבל אם תפרט יותר מדוייק אשמח.

מקורות:

ראה משנה ברורה תרעז, יב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב מדבר רק על מקרה שבו האדם ישן בביתו ממש ורק מתארח לארוחות, נכון? כי אם הוא מתארח לארוחות בבית אחד ומתארח ללינה בבית אחר הולכים לפי מקום האכילה?