לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מקום הדלקת נרות חנוכה במלון

שאלה:

לאשכנזי היכן להדליק נרות חנוכה במלון

תשובה:

שלום רב.

יש הסוברים שצריכים להדליק במקום האכילה, ויש הסוברים במקום השינה, ולכתחלה ראוי לאכול במקום השינה ולהדליק שם, ובדיעבד אם הדליק במקום האכילה יוצא ידי חובה.

הבעיה מתחילה כאשר המלון לא מאפשר להדליק לא במקום האכילה ולא במקום הלינה, אלא מייחד לכך איזה מקום בלובי וכדומה… ואז ההדלקה אינה לכתחילה כל כך.

מקורות:

בפסקי שמועות הביא בשם הגר”נ קרליץ שהגר בבית מלון בחנוכה ידליק במקום האכילה על פי הרמ”א בסי’ תרע”ז ס”א, ויש שכתבו שאין להדליק במקום האכילה אלא במקום השינה כיון שאין לו קביעות במקום זה, ודומה הדבר למי שאוכל במסעדה שלא יוכל להדליק שם, והרב בן ציון אבא שאול זצ”ל כתב שאף לא יוצאים ידי חובה אם מדליקים במקום האכילה, ולכן לכתחלה יאכל במקום השינה וידליק שם, אך בדיעבד יכול לסמוך על הסוברים שיכול להדליק גם במקום האכילה.