טלויזיה בשבת

שאלה:

שלום רב,
אני שומרת שבת במצטבר כעשור, העיניין הוא שאני לא מעשנת בשבת לא נוסעת הכל עושה להלכתה אבל כן רואה טלויזיה בשבת.
בעזרת השם יתן לי כוחות להפסיק גם עם זה
העיניין הוא שבעלי לא שומר וכן רואה והילדים רואים אני יודעת שאני צריכה לעבור חדר או לא להסתכל אבל זה מה שמציל אותי בשמירת שבת בזכות זה אני לא מעשנת או נוסעת
השאלה שלי היא האם זה נקרא שאני לא שומרת בכלל שבת?
האם בורא עולם רואה את זה שאני לא מעשנת ומתענה וזה שאני לא נוסעת ושמה מיחם וכו' או שבגלל שאני רואה טלויזיה הוא לא מחשיב לי את הזכויות האלה בכלל?

תשובה:

שלום וברכה

כל מעשה שיהודי עושה, כל צעד וכל התקדמות זה הדבר הנפלא ביותר, ובורא עולם נוצר את זה באוצרו הטוב ושמח עם זה, אין ספק בכלל! המשיכי להתקדם, בורא עולם יתן לך כוחות לעשות עוד וגם להשפיע על כל סביבותייך טובה וברכה. תנסי ליצור שיהיה שולחן שבת חגיגי ומרומם בבית, זה יוסיף ויעזור להם גם להמנע מכל הדבר הזה.

בשורות טובות.