הדלקת נרות חנוכה במרפסת שאינה מקורה

שאלה:

שלום וברכה. כשרוצים להדליק חנוכיה במרפסת, האם חובה להדליק ליד הדלת של מרפסת או שאפשר להדליק על מקום מוגבה בסוף המרפסת ליד המעקה? (ושם יש הרבה יותר פרסום הנס)
כי שמעתי דעה ששם אסור להדליק כי זה כבר אינו רשות מלאה של הדייר. מה כבוד הרב סובר בזה? תודה

תשובה:

אם הפירסומי ניסא גדול יותר כאשר זה על מעקה המרפסת, ידליק שם, אבל אם זה פחות או יותר שווה, עדיף בפתח המרפסת כדי להרויח את הענין של פתח – מזוזה בימין וכו'.

מקורות:

ראה חוט שני חנוכה עמ' שח בשם בעל הקהילות יעקב, מעדני שלמה עמ' קז בשם הגרש"ז אויערבך. אמנם דעתו של הגרי"ש אלישב שאין להדליק שם, אבל הוא סבר כך גם לגבי חלון הבית ובזה הרי נהגו העולם שלא לחוש לכך.