הדלקת נרות בבית הכנסת – בכל המנינים?

שאלה:

בקשר להדלקה בבית הכנסת האם מברכים רק במניין הראשון או בכל המניינים? האם יש הבדל בין אם כבר הדליק בביתו או עוד לא?

תשובה:

שלום וברכה

נחלקו בענין זה פוסקי זמנינו: דעת השבט הלוי ח"ט סי' קמג שאין לברך אלא במנים הראשון, וכן דעת הגרי"ש אלישיב אשרי האיש ח"ג פרק לו, אולם בשם הגר"נ קרליץ ראיתי שמביאים שניתן לברך, מנהג העולם להדליק רק במנין הראשון כמות יפה של שמן ולא להדליק שוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למעשה מכאן בעצם מגיע שאלתי. מנהג הקהילות באיזורינו כאמור בתשובה. דא עקא שאני הרי משתדל להדליק כמה שיותר סמוך לשקיעה. כשהילדים חוזרים הביתה מהחיידר והבית ספר. ואחרי שכל הילדים מדליקים ושרים ושוהים ליד החנוכייה חצי שעה המניינים המוקדמים בהם מדליקים בברכה כבר מסיימים ולי נותר ללכת למניינים המאוחרים בהם לא מברכים (או שבכלל כבר לא מדליקים) ואני חש הפסד גם כלפי עצמי וגם כלפי שאין לילדים את החוויה הזו של ההדלקה בבית הכנסת

  2. מכל מה שאני מכיר, את ההדלקה בבית הכנסת רואים רק אלו המתפללים במנחה האחרון סמוך לשקיעה [למנהג בני אשכנז, קהילות החסידים לפני עלינו במעריב הראשון]. אינני זוכר כמעט שהייתי בבית הכנסת בעת ההדלקה.