איפה לשים מנורת חנוכה?

שאלה:

אומרים שחייבים להדליק למטה מעשרה טפחים, וגם אומרים פרסום נס אז איך אפשר לקיים שניהם כי החלון גבוה מדי? מדובר בחלון בדירת קומת קרקע הפונה למעבר. תודה

תשובה:

הדין של למטה מעשרה טפחים אמור לגבי מי שמדליק בפתח חצרו ולא לגבי מי שמדליק בחלון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המשנ"ב סי תרע"א ס"ק כ"ז כותב מפורש שגם לגבי חלון ודאי מי שיש לו חלון אחד בתוך עשרה ואחד מעל עשרה ידליק בנמוך יותר וגם מסברת הדין לכאו' אפשר להבין את זה [למעט מה שאפר לדון שכלפי חוץ לא יודעים אם הוא מעל עשרה וא"כ תמיד יכולים לחשוב שהדלקת לאור אך אין זה מוכרח].