הורדת תשלום לקופת גמל

שאלה:

שלום וברכה. אם לאדם מסוים יש סכום כסף מאד גדול בקופת גמל. אותו אדם מבקש הנחה בדמי ניהול ולא נותנים לו.. ככה מספר פעמים. ואילו אנשים עם סכום הרבה יותר נמוך נותנים דמי ניהול יותר נמוכים. אם אותו אדם יגיד שהוא עוזב או יתחיל תהליך עזיבה מול קופה אחרת בכדי שיעשו לו תהליך "שימור" ויורידו לו את דמי הניהול- האם מותר דבר כזה? יש לציין שבסכום הצבור לו יש אנשים שמשלמים בצורה משמעותית פחות במיוחד אם הם מתחילים תהליך עזיבה לקופת אחרת ואז משמרים אותם באותה הקופה בדמי ניהול משמעותית נמוכים יותר.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך כלקוח לנהל משא ומתן לקבל הנחה, אתה יכול לאיים לעזוב או להתחיל ל=הליך של עזיבה, והם יחליטו אם להתרגש מהאיום ולתת לך הנחה.

בהצלחה.