נמנע מחיוב עשה – מזוזה

שאלה:

הגמ' אומרת כי אדם שלא מכניס עצמו לחיוב ציצית נענש בעדנא דריתחא. האם זה רק בקשר לציצית או כל מצווה? אם מישהו תכנן את ביתו בצורה כזאת כך שלא יהיה לו צורת הפתח ולא יתחייב במזוזה או שהגג לא יהיה בצורה שיוכלו לעלות עליו ולא יתחייב במעקה וכן הדוגמה שהגמרא מביאה שמכניס פירותיו דרך הגג לפטור מתו"מ כל אלו גם בכלל זה?

תשובה:

פשיטא שזה נאמר בכל עשה, וספציפית לענין הדוגמא שנקטת עם מזוזה ראה אריכות דברי בס' בירור הלכה להרב זילבר יו"ד סי' רפה.

שבת שלום.