ליווי החתן והכלה לחופה

שאלה:

בארץ נהוג ששני האבות מלווים את החתן ושני האמהות את הכלה. אצלנו נהוג שכל זוג מלווה את בנו/בתו ונשאלתי מדוע בארץ לא עושים זאת למה שתהיה בעיה של צניעות

תשובה:

שלום וברכה

אין לחילוקי מנהגים אלו כל ענין עם צניעות, הם פשוט מנהגים שונים, במנהגי וורמייזא מובא המנהג הקדום ששניאנשים לוקחים את החתן ושתי נשים את הכלה, וראה שבט הלוי ח"ג סי' קפז שזה ודאי המנהג הנכון והקדום, וצידד שמנהג חו"ל ששני ההורים לוחקים אותם יחד מקורו במנהגי הגויים, וראה קיצור שו"ע סי קמז סעי' ה שנקט בפשיטות ששני האבות את החתן ושתי האמהות את הכלה, וכ"כ בדעת סופר ח"ב סי' כה, וראה באר משה ח"ב סי' קסה שכל אחד יעשה בזה כמנהגו.