טל ומטר בחוץ לארץ שישים יום מהתקופה

שאלה:

שלום וברכה
אדם מסורתי הפנה אותי לעובדה היסטורית לכאורה לפיה זמן אמירת טל ומטר כנהוג בחול כיום מקורה בטעות. שוב ראיתי מאמר בנושא המאשר טענה זו מצורף קישור
https://etzion.org.il/he/halakha/orach-chaim/prayer-and-blessings/mystery-december-4th
רציתי לדעת מה האמת בנושא והאם המנהג נובע בטעות
תודה רבה

תשובה:

הנדון במאמר שצירפת, הוא האם מתחילים ברביעי או בחמישי בדצמבר, וזאת משום שכל מאה שנה מוסיפים יום בלוח הלועזי, למעשה יש נקודה נוספת שלא הביא בחשבון במאמר שם, וציינתיה כאן.

שבת שלום.