טומאה בציבור חנוכה

שאלה:

מה שכתוב בשם הרב פני יהושע שהיה אפשר להדליק את הנרות בטומאה כיוון שטומאה הותרה בציבור איך היה אפשר להדליק הרי רק טומאת מת הותרה בציבור ולא טומאת זב

תשובה:

לא הבנתי את השאלה, לטומאת זב היה להם מקווה כל הזמן.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. נכון אבל יש מקור לזה שחכמים חילקו בין טומאת דרבנן לדאורייתא לגבי הדלקת נר בשמן טמא? כלומר שטומאת זב דרבנן הותרה בציבור? כביכול עד כמה שידוע לי הם גזרו טומאת זב על גויים ועדיין החמירו שלא להשתמש בשמנים האלה אפילו לדאורייתא

  2. לא כל כך קשור לנושא. שם מדובר שלמרות שהפסח בא בטומאה, כי רוב הציבור טמאי מת, זה לא מתיר לטומאות נוספות של יחידים [!!] להכנס ולהקריב. כי לגבי טומאתם זה לא ציבור אלא יחידים. כאן יש לך נושא של טומאת זב – נכרי שהיא של רבים.