השתתפות בעמודים שבנה השכן

שאלה:

השכן מעלי בנה חדר העמודים של ברזל.לצערי בנה את זה באופן שכשאני באתי לבנות מתחתיו, העמודים של הברזל שלו הקטינו את גודל החדר שרציתי לבנות, אבל כדי למנוע מריבה ,לא דרשתי ממנו להזיז את עמודים שלו לצדדים כדי שהחדר שלי יגיע לגודל של החדר שהוא בנה מעלי, בכל אופן כאשר התחלתי לבנות תוך כדי שימוש בעמודים שלו אמר לי אין בעיה שתשתמש בעמודים שלי ואל תשלם לי, רק תבדוק עם מהנדס שזה בסדר. מהנדס בדק בניתי והכל היה בסדר. והנה לאחר זמן פתאום בה בדרישה אשלם לו על השימוש בעמודים 1.האם אני צריך לשלם לו. 2. לא אכפת לי גם היום לשים עמודים שלי, בלי להזדקק לו, כיון שמה שעבר שנשלם מוגזם בעליל

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין אין חובה לשלם מחיר מוגזם אלא השתתפות בעמודים בלבד, דהיינו לשלם חצי מהעמודים שאתה נהנה מהם. ולכן הוא יצטרך להוכיח כמה הוציא ולפ"ז להשתתף חצי מעלות העמודים שהוציא לגובה הקומה שלך.

אם השכן אמר שתוכל להשתמש ללא תשלום הרי זו מחילה על התשלום ולא יכול לגבות כלל תשלום.