דיין שטעה בפסק הדין

שאלה:

האם יש מקור הלכתי לכך לחייב את בעלי הדין להתחייב שלא יתבעו את הדיין במקרה שהתברר שפסק הדין היה מוטעה?

תשובה:

שלום וברכה,

אין לכך מקור הלכתי, בהלכה מוזכר שדיין שטעה יש אופנים שחייב הדיין לשלם על הטעות. אלא שיכולים להתנות שאם תהיה טעות פטורים מתשלום כדין כל תנאי שבממון קיים. ולכן בשטר בוררות הדיינים מחתימים שלא תהיה עליהם תביעה מצד הבעלי דין. הם עושים ככל יכולתם לפעול לפי הלכה, ולרוב פועלים ללא מתן שכר כלל. והדיינים לא אמורים להיכנס לתביעה בגין העזרה שמגישים לציבור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן כה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה, כבוד הרב רציתי לשאול אם התובע לא מסכים לדון במקום הנתבע כיון שמחייבים אותו לנוסח כזה הפוטר את הדיינים. האם ביה"ד יתנו לו אפשרות לדון במקום שרוצה התובע אם יוכל למצוא מקום שיסכים לא להכניס סעיף זה (בין כך קשה בפשרה להוכיח טעות)?יש"כ.