ברכת הריח – כוכב אניס

שאלה:

יש ריחן שקוראים לו "כוכב אניס", מוכרים אותו בחנויות תבלינים לברכת הריח, הוא בצורת כוכב ממש, מה מברכים עליו ברכת הריח? (זה לא התבלין המוכר לעם שנקרא "אניס" שנראה כמו גרגירים).

תודה!

תשובה:

לא הצלחתי לברר אם זה צמח חד שנתי שברכתו בורא עשבי או רב שנתי שברכתו בורא עצי, אם אתה יודע מה זה בדיוק אשמח אם תפרט.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. "יש שני סוגי תבלינים הנקראים כך, יש תבלין של זרעי אניס ויש כוכבי אניס".

    ובהמשך הוא כותב:
    "ויש "אניס" [כמנון האניס] המכונה "כוכב האניס". והוא פרי של עץ המגיע לגובה של כשמונה מטרים, צורת הפרי ככוכב, ולכוכב יש בין 5-10 זוויות, כל זווית בצורת סירה שבתוכה יש זרע, לכוכב האניס יש טעם דומה לכמנון האניס, ונמכר כשהוא מיובש" [מתוך ספר "מאיר עוז" עמ' 17].

    שם מדעי: llicium Verum כוכב אניס הוא צמח תבלין המשתייך למשפחה רחבה של עצים פרחוניים. הצמח גדל בדרום-מערב סין [מתוך כתבה].

    אפשר לקרוא עליו בויקפדיה באנגלית:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Illicium_verum