אכילת דג שניצוד בשבת

שאלה:

שלום לרב,
יהודי חילוני שצד דג בשבת והביאו מתנה ליהודי חברו,
האם מותר לבשלו ולאכלו, כמובן לא בשבת? אשמח למקורות.

תשובה:

שלום וברכה

שאתך לאו דוקא על דג שניצוד בשבת, אלא על תבשיל שהתבשל בשבת או כל מלאכה אחרת שנעשתה בשבת האם מותר לאנשים אחרים לענות ממנה אחרי שבת, ובזה התשובה היא כן, לאותו חילוני אסור ליהנות ממלאכתו לעולם, ולאחרים מותר אחרי שבת, ויש שחייבו להמתין באדם חילוני כמו בגוי עד בכדי שיעשו, כלומר הזמן שלוקח לדוג אותו אחרי שבת.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בתחילת סי' שיח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב, תודה על התשובה ,
    האם ההיתר לאחר ( לא לאותו שצד) הוא עולמית לאחר אותה שבת? או שמא ההיתר הוא לאכול דווקא ביום חול?
    עוד נקודה, נאמר לנו ע״י פוסק כפי שכתב הרב לעיל , רק שהוא אמר שאם ידוע שהחילוני צד את הדג לצורך אותו יהודי, אז יהיה אסור להמקבל לאכלו, האם זה נכון?

  2. המנהג בזה כדברי המגן אברהם בסי' שיח ס"ק ב שבשבת, בשונה מביטול איסורי מאכלות, דין מי שנתבשל בשבילו כדין אחרים ומותר, כ"כ בשם הבית יוסף, אמנם יש חולקים והמחמיר תבוא עליו ברכה אבל המנהג להקל כדבריו.