חינוך – עבודה במלצרות בשבת

שאלה:

שלום רב
מה אני אמור לענות לבת שלי ( 17) אחרי שלימדתי אותה כל החיים שיהודי לא עובד בשבת והיא מראה לי תשובה שלכם שיכול גם להשתמע ממנה שאפשר לעבוד במלצרות בשבת ולקבל שכר בהבלעה כאילו זו עבודת קודש כמו ברית מילה או משגיח כשרות שנמצא כדי לשמור שלא יחללו שבת .
תודה

תשובה:

שלום וברכה

תמיד תלמד אותה הלכה בצורה מדוייקת. שכר שבת בהלעה אכן מותר. יחד עם זה אתה יכול ללמד אותה איך צריך שתראה שבת אצל יהודי, כמה יפה זה שכל בני המשפחה יושבים יחד סביב השולחן, אף אחד לא הולך לשום מקום, שרים ומשוחחים בנעימות ומוסיפים דברי תורה והשקפה, ונהנים יחד, זה עונג שבת אמיתי. יש את הנושא ההלכתי של שכר שבת, ויש איך אמורה להראות השבת אצל נערה יההודיה, ובנקודה הזו אתה צודק לגמרי.