שם שמיים באזכרה / בתפילה פרטית

שאלה:

האם מותר בהשכבה לומר רוח ה' בגן עדן בשם השם

תשובה:

מותר לומר שם ה' בתפילה פרטית, שאינה מתקנת חכמים ובלבד שאינה בנוסח של ברכה, אבל מנהג העולם שלא להזכיר שם שמים אלא בתפילות שתיקנו חכמים.

מקורות:

על כך שמותר להזכיר מעיקר הדין שם ה' גם בתפילה פרטית של אדם, ראה שו"ע הרב סי' רטו סעי' ג, וע"ע מגן אברהם סי' קפח ס"ק יא ופמ"ג שם, אבל לא בנוסח של ברכה, ראה ט"ז סי' קלא וע"ע הליכות שלמה פרק כב סעי' ט. אמנם מנהג העולם להמנע מהזכרת שם בתפילות פרטיות שלא תיקנו גדולי הדורות, ראה חסד לאלפים סי' רטו ס"ק ט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כי בעצם מותר, אלא שמנהג העולם שאם כל אחד בנוסח שלו יזכיר שם שמים, יש בכך זילותא, נוסח שהתייסד על ידי גדולים זה דבר אחד, ולהזכיר כך לבד זה דבר אחר.