עובד שיצא להפסקות ולא דיווח על כך

שאלה:

שלום
עבדתי בדואר ישראל בתור קלדנית הם היו מוצאים אותנו להפסקה 45 דקות רבע שעה על חשבונם וחצי שעה על חשבון העובד אני טעיתי וחשבתי שאני יוצאת ל45 דקות בבת אחת ולא בחילוק רבע שעה ואז בשעה אחרת עוד חצי שעה וגם השעון בפלאפון שלי היה מאחר ולא הייתי חוזרת בזמן עד שהבנתי את הטעות אז הייתי מקצרת מההפסקה חוזרת מוקדם או שהייתי מחתימה יציאה בשעה מוקדמת וממשיכה לעבוד עד סוף משמרת כפרה על הזמן שגזלתי בהפסקה אני לא יודעת אם נהגתי נכון תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר עובד החסיר מהזמן או יצא להפסקה ולא הודיע על כך יש באפשרותו בחודש הבא להפחית משעות העבודה – שיתקף את הכרטיס על זמן היציאה וימשיך לעבוד ללא תשלום ובכך הוא ישלים את השעות שלקח בעבר שלא כדין.

ולכן אם אחרי שנודע לך על הטעות החזרת את השעות עבודה יצאת ידי חובתך.

בהצלחה.