לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כתב בטעות שם ה' במחשב

שאלה:

מי שרצה לכתוב במחשב יהודה למשל, ובטעות נשמט הד' ונשאר רק שם הוי"ה, האם יש בעיה למחוק? האם ניתן לסגור המסמך. האם ניתן לדפדף הלאה בדף באופן שנמחק מהמסך?
ומה הדין בנכנס לאתר וכד' והופיע שם בטעות שם "הויה" האם יכול לסגור החלון

תשובה:

שלום רב.

קבצים שיש בהם שם ה’ מותר למחוק כשאינם פתוחים לפניו, ואם הם פתוחים לפניו ומוזכר בהם שם ה’ כמו במקרה שלך, יש שהחמירו בכך ורבים נוהגים להקל גם בזה. לכן לכתחילה יש להמנע ובדיעבד המיקל בזה יש לו על מי לסמוך, וכך נוהגים למעשה, בפרט שכאן לא היתה כלל כוונה לכתיבת שם.

מקורות:

ראה כאן. וע”ע ספר גנזי הקודש פרק ד סעיף כב ובמילואים שם סי’ ז. וראה שם בהערה לט שיש שהתירו לכבות את המחשב כאשר שם ה’ כתוב על המסך, הואיל והוא עדיין שמור בזכרון המחשב, ויש שהתירו רק להזיזו ממקום למקום. והמיקל בכל זה יש לו על מי לסמוך.