אחריות בעל הבית על הכלים של בעל מלאכה

שאלה:

הזמנו שיפוצניק לישיבה שיעשה כמה עבודות למשך חודש .. אחרי שבועיים של עבודה התקשרנו אליו שאנחנו מפסיקים איתו את העבודה .במשך הזמן הזה שהוא היה עובד בישיבה הוא היה משאיר את הציוד שלו בישיבה (כי קשה כל יום לקחת ולהחזיר ..) התקשרנו אליו בלילה שלא יבוא למחרת לעבוד …באותו הלילה הגיע גנב לישיבה וגנב את הציוד שלו של השיפוצניק ..~השיפוצניק טוען שאנחנו אשמים בגלל שלא היה לו שהות לבוא לקחת את הציוד שלו בגלל שעידכנו אותו רק בלילה ובלילה הוא לא עובד …הוא טוען אם הינו מעדכנים אותו ביום אז הוא יכל לבוא לקחת את הציוד שלו .אנחנו מנגד טוענים שמלכתחילה אין לנו אחריות על הציוד שלו ולא אמרנו לו שישים את הציוד שלו בישיבה .הישיבה פתוחה עשרים וארבע שעות לכל הציבור.

תשובה:

שלום וברכה,

העובד לא ביקש מהנהלת הישיבה שישמרו לו על הכלי עבודה, ולכן אין להם דיני שמירה. והעובדה שהניח את החפצים לא מחייב את הישיבה בשמירת החפצים, בין אם הישיבה הוא מקום שמור, וכ"ש אם בניין הישיבה הוא לא מקום שמור. ולכן אין לישיבה חובת תשלומים על כלי הפועל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.