תביעה בגין חוק המכר

שאלה:

שלום. קניתי דירה מקבלן.
תאריך המסירה בחוזה היה בפסח.
מגיע לי פיצויים.
לפי החוק קבלן משלם שווי השכירות כפול 1.5 עם הוא מאחר מעל 60 ימים (למפרע)
הבעייה היא שבחוזה אני חתמתי על פיצוי של3500 לחודש( במקום כ8000).
סעיף 7 מהחוק קובע שאין להתנות על חוק זה אלא לטובת הלקוח ואפילו סוכם סכום אחר יותר קטן בחוזה . הסעיף בטל ומבוטל. מה מגיע לי ? אנו מנכים הפיצויים מיתירת סכום הדירה שטרם שולם.
בנוסף לזה אני חייב עוד כמיליון שקל לקבלן . ובחוזה רשום שזה צמוד למדד עש שישלם הסכום. המדד השנה עלה בחמש אחוז במקום כאחוז בדרך כלל. נראה לי מוגזם לשלם הפרש המדד על החצי שנה שאני מחכה לדירה.
הקבלן עורך דין דתי לאומי עם יראת שמיים. איך להתנהג ? בנוסף לזה בסוף החוזה מוזכר שלבית משפט בירושלים בלבד סמכות לדון בשטר זה ולא שום בית משפט אחר ? האם זה משנה משהוא להלכה ?
תזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא יכול לענות אם לא ירדתי לעומקן של דברים ובשמיעת שני הצדדים.

עליכם לפנות לדיון בבית דין רבני, אין היתר לפנות לבית משפט, גם אם יש סעיף בחוזה שמחייב לערוך את התביעה בבית משפט אסור לתבוע בבית משפט. אם הקבלן יסרב להתדיין בבית דין, אז תקבל היתר מבית דין לתביעה בערכאות.

בהצלחה.