קבלת משלוח בשר בחלב במקום העבודה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני עובד במשרד תל-אביבי טיפוסי, בו אני החרדי היחיד.
המשרד מאוד מכבד את דעותיי ואת השקפת עולמי, על כן לרוב לא יפתחו מולי ארוחת צהריים אם היא טריפה וכדומה ( כן, זה המצב).
אתמול אחד מעמיתי לעבןדה הזמין אוכל במשלוח, אך שהמשלוח הגיע הוא היה באמצע שיחת טלפון אז התנדבתי ללכת לדלת המשרד ולקחת בשמו את המשלוח, מבטו של השליח היה מבולבל ולפתע הבנתי שאני כנראה ברגע זה מספק אוכל לא כשר ליהודי.
א. האם זה חילול ה כלפי השליח שחושב שה״דוס״ הזה עומד לאכול טרף- או שהשליח מסתמא הבין שזה לא לי
ב. האם עברתי על מסייע לדבר עבירה בכך שהעברתי ליהודי אחר ארוחה לא כשירה (התברר שזה היה בשר וחלב).
ועל הצד שזה אכן אסןר יש דרך מנומסת לסרב לעזור לו בעתיד?

תשובה:

שלום וברכה

1. אני מניח שהשליח הבין שזה לא מיועד עבורך, או יבין אחר כך, בשעת מעשה הוא התבלבל קצת…

2. אין כאן מסייע לדבר עבירה כיון שבעצם לא סייעת לו בכלום, הוא את האוכל היה ניגש ומקבל לא טורח, בסך הכל סייעת לו לסיים את שיחת הטלפון בנוחות, האוכל לא היה בורח לו.

כמובן שלהבא עדיף שלא לגשת באופן כזה, זה גורם זילות לאיסור גם בעיני חבריך לעבודה, אבל אין כאן איסור של ממש במה שנעשה.

בשורות טובות.