לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פתיל צף בחנוכה

שאלה:

שלום וברכה הרב,
קורה לי הרבה שחברה או מישהי מתחילה לדבר איתי דברי לשון הרע (גם בסביבה שומרת מצוות לצערי) ואני בדרך כלל מתעלמת ומנסה להעביר נושא אבל השאלה היא אם יש לי עוון בזה שלפעמים עד שאני מעבירה נושא החברה ממשיכה לדבר ולפעמים גם להעביר נושא לא עוזר כי היא ממשיכה, האם צריך להעיר במצב כזה? כי זה נורא לא נעים לי.
ודבר נוסף, האם אפשר להדליק נרות חנוכה בפתילות צפות לכתחילה והאם צריך הכשר על הקופסא של הפתילות? (כי ראיתי שבחלק יש ובחלק אין ואני לא יודעת אם זה משנה)

תשובה:

שלום וברכה

1. כדאי להעביר נושא או להעיר בנעימות, אין מקום לדיבורי לשון הרע.

2. אפשר בהחלט להשתמש בפתיל צף. יש שחששו שמא כיון שבשעת ההדלקה דולקת כאן השעווה המצפה את הפתילה ולא השמן, עדיף להדליק קודם ולכבות בשעת הכנת הפתילות, וכך כשיבוא להדליק כבר לא יהיה מצופה שעווה. אמנם למעשה הכרעת הפוסקים שאין חשיבות למעט שעווה זו וזה נחשב הדלקה בשמן. ראה קונטרס ימי החנוכה בשם הגרש"ז אויערבך.

חנוכה שמח.