דפי צביעה לילדים – זכויות שמורות

שאלה:

שלום וברכה. יש באינטרנט דפי צביעה לילדים שאפשר להוריד. אבל כתוב עליהם כל זכויות שמורות.
מה ההלכה בזה? אם אדם משתמש לא לצורך מסחרי, רק בשביל ילדים שלו, יש בעיה.
ויש אתרים שגנבו דברים ונותנים לאנשים להוריד. מה הדין כאן?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אתר שנותן דפי עבודה עם אפשרות להורדה וכתוב על הדפים כל הזכויות שמורות, הם נותנים אפשרות להוריד לשימוש פרטי ולא לשימוש מסחרי – ולכן מותר להוריד רק לשימוש פרטי. אתרים שגונבים מאחרים ונותנים להעתיק ודאי שאסור ליהנות מהם ולא להוריד מהם. אבל אם לא ידוע שהם גנבו את החומר מותר להוריד מהם ואין צורך לחשוש שמא הם גזלו את החומר.

בהצלחה.