ביצוע ההערכת משקל ללקוח

שאלה:

שלום הרב,
אני עובד בחברת מיחזור, החברה לוקחת מבעלי עסקים, נייר/קרטון ( וחומרים נוספים)
ומייצרת מהם בתהליך כימי חומר חדש.

החברה עובדת בצורה
שלקוח, למשל ניקח את הלקוח אושר עד מקבל מכולה, ובה הוא מעמיס את הקרטון, עד שהמכולה מתמלאת ואז מתבצע פינוי למפעל.

במהלך העבודה אני שוקל משאיות, כדי לדעת מה משקל החומר שהגיע.

לפעמים מגעים משאיות ממקומות, כמו בתי דפוס, שמבאים נייר, אבל בפנים עובדי בית הדפוס זורקים משטחים/קרשים/שקיות, וצריך להוריד את כמות הזבל הזאת מהחומר של המשאית,
הבעיה שאין לי דרך לדעת כמה זבל יש,
כדי לדעת כמובן, צריך להפריד את הקרטון מהזבל, ולשקול רק את הקרטון, מכיוון שזה הרבה זמן,
וכמות החומר היא עצומה (בערך 5 טון חומר ללקוח) המנהל רוצה שאני יעריך כמה זבל יש לפי העין.

כמובן שאני לא יודע להעריך, ואני כותב מספר שרירותי שנראה לי בעין.

הערכה שאני מבצע משפיע על התשלום של הלקוח.
כלומר אם אני מעריך פחות את כמות הזבל ממה שבאמת קיים, הלקוח ישלם יותר

יש לציין שאת המידע אני מכניס למחשב, ולא מדבר עם הלקוח.

מי שמדבר עם הלקוח על התשלום זה מחלקת שירות, שמקבלים את התעודות עם המשקל והערכת זבל ומחייבים את הלקוח.

יש כמה נקודות שרציתי לעלות, שאולי יעזרו לדעת האם יש כאן גזל.

1. אולי זה בעיה של החברה שבה אני עובד, היא צריכה להתקשר ללקוח, ולהסביר לו שיש הערכה, וזה לא מדוייק ולכן אין לי כאן גזל.

2. גם אם החברה לא מתקשרת, הלקוח מקבל חשבונית שבה כתוב את כמות הזבל שירד, אולי עליו להתקשר לשירות הלקוחות של החברה, לברר למה הורידו לו כמות כזאת של זבל, ואיך החברה מודדת את כמות הזבל,
מכך שהלקוח לא עשה את זה הוא הפסיד.

3 החברה מבקשת מהלקוחות לא לזרוק כלום למכולות, לפעמים זה גם כתוב על המכולה,
ואם לקוח זורק בכול זאת
אולי אין לו לצפות שהחברה תעסיק עובדים שימינו את החומר, ועליו להפסיד במקרה שהערכה היא לרעתו ( הערכה כמובן יכולה להיות לטובתו)

4 החברה קיימת עשרות שנים והיא בין הגדולות בארץ, אולי בגלל שהלקוחות בחברה הרבה שנים, אני יכול להניח שהם או החברה בררו ביניהם את הדברים

5 אני עובד בחברה קצת זמן,
ובנוסף, הערכות האלה מתבצעות, אולי פעם או פעמיים ביום, כי רוב הלקוחות שומרים על הכללים, ולא שופכים דברים נוספים למכולה,
לכן הערכה שלי ממש לא מקצועית

6 יש לקוחות, כמו סופרים שכונתיים, שזורקים קרטונים עם ירקות בפנים,
אולי במקרים כאלה נאמר שהלקוח עושה את זה בכוונה, כי נוח לו לזרוק הכול ולא לשלם לעובד שיפריד.

7 יש לקוחות. שדיברו איתם להפסיק לזרוק למכולות, חומרים לא קשורים והם ממשיכים.

שורה תחתונה:
האם אני יכול להמשיך לעבוד שם? האם עברתי על גזל?

בנוסף, יש את אותה שאלה לגבי כמות המים במכולות,
כשיורד גשם או לפעמים לקוחות שמים מים במכולה,
וצריך להעריך את כמות המים.

האם יש הבדל בין המים לזבל?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך להמשיך לעבוד שם ואין בדבר משום גזל. כדאי שתתאמן להעריך את הזבל שמניחים הלקוחות, דהיינו תשקול רפסודות או קרטונים מלאים ירקות כדי שתדע לאמוד את המשקל.

בהצלחה.

מקורות:

במקום עבודתך העסקאות נעשות בערך ולא בדיוק. הלקוח מבין שאין זמן לשקול בדיוק, והרי גם הוא לא מעוניין לשלם לפועל שיעיין בתכולה ויוציא את הזבל וישקול את הנותר. שני הצדדים מעדיפים שהכל יקבע לפי אומדנא. בנוסף, הלקוח מקבל חשבונית עם פירוט על התכולה, ויכול לערער אם יש לו טענות, ולכן אם לא מערער הרי זו מחילה.

בהצלחה.