שם לתינוקת / עין הרע

שאלה:

אשתי ברוך ה', ממש שבועות ספורים לפני לידה..
א. מתי המנהג לקרוא שם לתינוקת, לדעת החזו"א?
ב. האם יש עניין בקידוש, מסיבת הודיה, סמוך ללידה, או אפשר גם אחרי חודש שקצת תחלים.
ג. בדרך אגב, אני לא נמשך לסגולות וענייני עין הרע וכדומה, אני מאוד ראלי בעניינים אלו..השאלה שלי כללית וגם על ענייני הלידה תינוקת, עגלה, וכו'…מנהג העולם להתפלאות..איזו תינוקת חמודה, איזו עגלה…
אני ראיתי מכתב של הגראי"ש גריינימן שליט"א, שמוכיח שאין עניין בלומר בלי עין הרע, ומה שעוזר (במקומות שיש לחשוש לעיין הרע), זה לומר ברוך ה'.
השאלה שלי, אם כשלא חוששים, גם יש עניין בלומר?
ואם כן, באיזו אופן וצורה..כי גם בראליות, יש מקורות רבים בגמרות לעין הרע.
אשמח לשמוע את דעת הרב.

תשובה:

שלום וברכה

שמחתי ממכתבך, שתהיה בעז"ה לידה קלה בריאה ושמחה.

המנהג לקרוא את השם בעלייה לתורה הראשונה שמזדמנת [חסידים נוהגים לקרוא דוקא בשבת, אבל מנהג שאר קב=הילות שלא להמתין, אלא אם אפשר לעלות לתורה בשני או בחמישי זה גם מצוייין, אבל זה לא חיוב ואם יותר חגיגי ושמח לכם להמתין לשבת זה אפשרי].

בהחלט אפשר להמתין עם השמחה של הקידוש [שאגב אינו מחוייב אבל זה מנהג נאה] אין צורך לעשות זאת מיד.

בענין עין הרע, תמים תהיה עם ה' אלוקיך ושומר פתאים ה'. אתה נוהג כדרך כל הארץ, אין ענין לעשות דברים שמוציאים לאנשים את העיניים, אבל מה שנורמלי, יולדים ילדים וקונים להם עגלה ובגדים, זה מצויין, תשמח בהתפעלות של אנשים ואל תחשוש כלל. תודה על הברכות והכל בסדר ובלי לחץ.

בשורות טובות ומשחות תמיד.