לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מראה דם

שאלה:

שלום וברכה,
אני כעת סופרת שבעה נקיים, ראיתי הבוקר כתם דם קטן (קוטר של פחות מרבע מ"מ) באזור עליון של הלבוש התחתון, כך שהיה נראה לי שזה דם שלא נובע מהמקור, ולכן בדקתי ואכן יש לי פצעון קטן באזור העליון שכנראה ממנו נבע הדם.
האם יש מה לחשוש? האם זה פוסל את טהרתי?

תשובה:

כתם קטן כזה אינו אוסר, וגם אם לא היה לך פצעון ככל שראית כתם ולא בבדיקה על עד זה אינו אוסר. אם כוונתך שראית בבדיקה על עד, צריך לדעת שהפצעון הזה מוריד דם ואינו יבש כבר והוגלד.